Handige aanpassingen om uw huis seniorproof te maken

Naarmate u ouder wordt zijn er steeds meer zaken in huis die voor belemmering kunnen zorgen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u uw woning kunt aanpassen. Op deze manier hoeft u niet te verhuizen en kunt u gewoon in uw oude vertrouwde huis blijven wonen. Er is niets zo fijn als in uw eigen woning blijven wonen. Verder hoeft u niet na te denken over een lastige verhuizing. U kunt gewoon de dingen blijven doen die u leuk vindt, bijvoorbeeld een boekje lezen in uw vertrouwde woonkamer, een online casino bezoeken van achter de computer of tuinieren in uw eigen tuin. Met de volgende handige aanpassingen bereidt u uw huis voor op uw oude dag.

 

Huisautomatisering

Maak uw woonkamer functioneel en comfortabel met behulp van een automatische huisbesturing. Op deze manier kunt u dagelijkse handelingen voortaan overlaten aan een technisch apparaat. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die u met één druk op de knop aan kunt zetten, zo hoeft u niet meer elk lampje apart aan te klikken. Daarbij kan huisautomatisering ervoor zorgen dat uw gordijnen automatisch sluiten of open gaan en uw verwarming en airco instellen. U kunt voortaan alles met slechts één apparaat besturen, bijvoorbeeld vanaf uw smartphone of tablet.

Traplift

De trap op- en aflopen wordt gevaarlijker naarmate u ouder wordt. Een mooie oplossing hiervoor is een traplift, op deze manier wordt u comfortabel tussen verdiepingen vervoert. Het biedt u onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat u elke verdieping in huis weer gemakkelijk kunt bereiken. Daarbij gaat het installeren van en traplift sneller dan u zou denken, het kost slechts een halve dag werk. Verder hoeft het plaatsen van een traplift geen ingrijpende verbouwing te zijn, het past in elk interieur en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en modellen.

 

Inloopdouche

Een inloopdouche is tevens een mooie oplossing in de badkamer. Deze douche heeft namelijk voldoende ruimte, en het maakt in- en uitlopen eenvoudig en veilig. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan veiligheid bij het maken van een inloopdouche voor douche. Het heeft onder andere een vlakke en lage douchebak met een antislip uitvoering. U kunt de inloopdouche afmaken met een opklapbaar zitje en wandbeugels voor houvast.

 

Wandbeugels en douchezittingen

Tegenwoordig zijn er moderne wandbeugels en douchezittingen verkrijgbaar die mooi aansluiten bij het interieur van uw badkamer. De badkamer is namelijk een van de plaatsen waar de meeste ongelukken gebeuren bij ouderen. U kunt bijvoorbeeld uitglijden of uw evenwicht verliezen tijdens het douchen. Verder kunnen wandbeugels en douchezittingen er heel stijlvol uitzien, ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. 

 

Toiletbeugels

Het opstaan vanaf het toilet kan lastig zijn als u op leeftijd bent. Daarom zijn er moderne toiletbeugels verkrijgbaar voor extra houvast. U heeft keuze uit opklapbare of vaste toiletbeugels in diverse lengtes. Daarnaast kun u de toiletbeugels zelfs laten uitvoeren met accessoires zoals een comfortabele armlegger.

 

Tips tegen vallen

Vloerbedekking is een mooie keuze voor uw vloer, het is namelijk veel zachter dan een houten of stenen vloer. Kijk ook naar elektriciteitssnoeren, zorg dat deze zoveel mogelijk verborgen zijn en zeker niet in de weg liggen. Pas op met snoeren die onder het tapijt lopen, deze veroorzaken namelijk hobbels op de vloer. Probeer tevens zoveel mogelijk drempels in huis te verwijderen. Zodra u slecht ter been wordt, kunnen drempels namelijk een groot risico vormen.

 

Keuken

U wilt natuurlijk lekker blijven koken in uw keuken. Om uw keuken zo veilig mogelijk te maken moet u oppassen met lage kastjes. Het is beter als u niet te veel hoeft te bukken. Daarnaast zijn te hoge keukenkastjes geen goed idee, zeker niet als u op een trapje moet gaan staan. Bovendien is het goed om voor voldoende verlichting in te zorgen.

 

Comments are closed.