Veranda kopen

Een veranda (in oude Franse ponde, van het Latijnse deeltjespontium, van de veranda) is een binnenkamer of galerij die is ingesloten door een muur, meestal van reeds bestaande gebouwen. In het meest voorkomende gebruik omvat een veranda een veranda, die een overdekte ruimte is omlijst door kolommen, of door een reeks vensters. De term veranda is afgeleid van het Latijn voor veranda, wat veranda betekent. Een veranda vormt meestal een opening in een tuin of binnenplaats.

Jouw veranda tot in de perfectie – Van der Bauwhede

Porches worden vandaag niet alleen gebruikt voor recreatie, maar ook als de locatie waarbijeenkomsten of andere sociale activiteiten plaatsvinden. Moderne veranda’s zijn over het algemeen open op een of meer niveaus. Ze kunnen ook een fase bevatten voor uitvoeringen, een salontafel of boekenplanken voor weergavedoeleinden. Meestal bestaan veranda-ontwerpen uit twee of meer kolommen die een dakstructuur ondersteunen, mogelijk met decoratieve guttering en / of kroonlijsten.

Naast de twee of meer kolommen die de dakstructuur ondersteunen, bevatten andere kenmerken van moderne veranda’s dakkapellen en overhangen. Dakkoppen, zoals de naam suggereert, zijn buitengewone wanden die de holte insluiten waarin de veranda of veranda zich bevindt. De meest voorkomende dakkaponfiguratie is twee kolommen die worden ondersteund door berichten of headers die verticaal binnen de veranda-behuizing worden gepositioneerd. Andere stijlen kunnen een enkele kolom zijn, driedubbele kolom of dubbele kolomkapjes met een uiteinde van de structuur met uitzicht op het publiek.

Overhangen komen binnen de muren van veranda’s, maar ze zijn ontworpen om de hele veranda te bedekken. Deze structuren voegen structurele stabiliteit toe aan veranda’s. Ze zijn geconstrueerd uit verschillende materialen, waaronder hout, steen, baksteen, beton, aluminium en glasvezel. Ze kunnen worden bevestigd aan het dak van de gebouwen, aan de muur van de veranda of naar het dak van aangrenzende gebouwen.

Veranda en Windows op de eerste verdieping zijn de enige gebieden waar mensen een veranda binnenkomen. De meerderheid van de veranda’s heeft een enkelvoudig niveau of een schuimendak. In de architectuur serveren Windows van de eerste verdieping echter meerdere functies. Bijvoorbeeld, een veranda kan worden gebruikt als een ingang van een kamer boven. In residentiële architectuur kiezen enkele huiseigenaren ervoor om een bovenste woonruimte boven de begane grond van hun veranda op te nemen.

Zoals eerder vermeld, is de meest voorkomende functie die in een veranda is gevonden een plat dak, ofwel hellend of ongewenst. Echter, als een steile pitched dak gewenst is, kan een loggia (een ommuurd, doorgeslagen houtframe) worden gebouwd om het te ondersteunen. Loggia is populair in de architectuur omdat hun vierkante constructie hen mogelijk maakt om te worden gebouwd volgens de vereiste specificaties. Een loggia kan worden gemaakt van eiken, ceder of dennen. Andere soorten hout gebruikt om loggia’s te bouwen, zijn cipres en teak.

 

Veranda’s op maat in alle stijlen! Wij bouwen uw veranda van A tot Z. Gratis Catalogus. Showroom open op zondag. Gemaakt in eigen atelier. Woonuitbreiding op maat.

Van Der Bauwhede

Roterijstraat 107 8790 Waregem

T +32 56 60 15 32

info@vanderbauwhede.be